Descopera  cele mai bune si gustoase retete italiene  de aperitive care nu trebuie sa lipseasca niciodata de pe masa ta. Invata secretele bucatariei italiene folosind produsele lor originale. Prosciutto folosit pentru aperitive reci  sau mozzarella preparand atat aperitive reci cat si calde.  Uimesteti invitatii cu aperitive unice , delicioase si rapiditatea cu care le poti prepara. Binenteles mirodeniile care dau parfum acestor aperitive nu trebuie sa lipseasca, cum ar fi busuiocul proaspat , rosmarinul ,cimbrul si binenteles uleiul de malsine extravirgin. Experientele italienilor  in bucatarie acum cunoscute in toata lumea , ne invata cum sa gatim retete cat mai gustoase , cu minimul de energie si totodata sa ne pastram sanatatea prin folosirea produselor naturale , biologice fara conservanti care  dauneaza grav  sanatatii . Incearca sa folosesti produse cat mai naturale  , pentru a da gustul desavarsit retetelor tale . Reteta de salata caprese , pe care o gasesti scrisa mai jos in pagina , este un aperitiv unic si simplu de preparat cu cele mai simple si naturale produse ca rosia , care este un aliment foarte bun ce contine vitamin C  si saruri alcaline ,busuiocul proaspat , care este o sursa de vitamine in mancare ce contine magneziu ,fier , calciu si vitamine C si uleiul de masline extra virgin ce detine proprietati nutritionale benefice pentru mentinerea sanatatii .


Barcute de andiva  

Durata : 15 min.             Portii : 4 persoane

INGREDIENTE :

- 2 andive
- 200 gr. philadelphia
- o rodie
- 30 gr. migdale taiate feliute
- sare 
- piper 
- ulei

MOD DE PREPARARE :

Spalati cele 2 andive. Eliminati foile externe dure si o parte din tulpina .Rupeti  foile si uscatile .
Acum taiati philadelphia in bucatele , pregatiti migdalele in feliute si curatati rodiile de boabe. 
Umpleti foile cu branza , boabe de rodii si migdalele taiate in feliute .Asezatile pe un platou presarati sare , piper si un fir de ulei .
Pofta buna!


Prosciutto si pepene galben     
 
Durata : 5 min.

INGREDIENTE : 

- 1 pepene galben
- 250 gr. prosciutto crudo dulce   

MOD DE PREPARARE :   

Taiati pepenele in felii si curatatil de coaja. 
Serviti cu feliile de prosciutto infasurate pe feliile de pepene 
Este un  aperitiv rapid si racoros pe caldurile verii.

  

Salata caprese  
  
Durata : 5 min.

INGREDIENTE :    
 
- 1 mozzarella proaspata 
- 2 rosii rotunde
- ulei de masline extra virgin
- sare
- piper negru macinat
- oregano
- busuioc proaspat    

MOD DE PREPARARE :    

Scurgeti mozarella de apa si taiati in felii groase de 1 cm. Procedam la fel si cu rosiile dupa ce le-ati spalat. 
Aranjati mozzarella si rosiile pe farfurie alternandule .Presarati cu sare, piper, oregano si cateva foi de busuioc proaspat iar la sfarsit 2-3 fire de ulei de masline extra virgin.
Pofta  buna! 

Crochete de cartofi

Durata : 45 min.             Cantitate : 30 crochete

INGREDIENTE :

- 1 kg. cartofi
- 2 galbenusuri de oua
- 1/2 lingurita de nucsoara            
-  piper
- sare
- 100 gr. parmezan ras
- 2 oua intregi 
- pesmet
- ulei

MOD DE PREPARARE

Se spala cartofi si se pun cu tot cu piele la fiert in apa sarata.
Dupa fierbere, se curata de piele si intr-un bol se piseaza pana ajunge piure, se adauga sare , piper , nucsoara , cele 2 galbenusuri si parmezan amestecand pana devine o compozitie moale si uscata.


 



Se ia cu lingura din compozitie si se formeaza un cilindru pe care se tavaleste prin cele 2 oua batute si apoi prin pesmet.

















Pregatiti astfel crochetele pana la epuizarea compozitiei.





 


Incingeti uleiul la 180 de grade si prajiti cate 2-3 crochete la rand. Cand crochetele sau prajit bine pe toata suprafata se scot pe un servetel sa se scurga uleiul in surplus.

Se consuma calde.





Rulouri de vinete cu mozzarella

Durata : 30 min.            Portii : 4 persoane
  
INGREDIENTE  :

- o mozzarella de 120 g.
- 12 felii de vinata
- 120 ml suc de rosii dens
- 12 foi de busuioc
- 1 lingurita de oregano
- sare
- piper macinat
- masline fara sambure
- o lingura de ulei de masline extra virgin

MOD DE PREPARARE

Se taie vinata in felii de 1/2 cm. Incalziti o tigaie gratar si pune-ti feliile de vinata cate 1-2 minute pe fiecare parte.
 Intr-un bol se amesteca sucul de rosii dens cu sare , piper , oregano si uleiul de masline.  
Se presara feliile de vinata cu sosul de rosii si se adauga mozzarella taiata in cuburi , maslinele negre si o foaie de busuioc verde.
Rulati feliile de vinete formand rulourile si bagatile la cuptor pentru 15 min. 
Se pot servi cu cu 2 foi de busuioc proaspat si stropite cu un fir de ulei de masline.


Pofta buna!




Rosii umplute cu ton

Durata : 15 min.             Portii : 4 persoane

INGREDIENTE : 

- 4 rosii mari de circa 200 g. fiecare 
- 150 g. de ton
- 2 oua
- 4  felii de ansoa          
- cimbru proaspat 
- piper
- sare
- 100 g.maioneza

MOD DE PREPARARE



Se taie capacul superior al rosiilor si se pune deoparte. Goliti rosiile cu o lingura.Adaugati putina sare si lasatile sa se scurga pe o farfurie.

Intre timp fierbeti ouale , racitile sub apa rece curenta, decojitile si taiatile ca in imagine







  

Intr-un bol se pune maioneza cu tonul si ansoa taiata marunt , se adauga ouale taiate marunt 2 foite de cimbru , sare si piper.




  



 Amestecatile ingredientele pana devine o compozitie omogena .








Umpleti rosiile cu compozitie finita si maruntiti putin ton deasupra adaugati o foaie de cimbru de ornament si gata. Serviti rosiile umplute cu capacele deoparte ca in imgine.  







Bulgari de orez   

Durata : 30 min.             Portii : 4 persoane

INGREDIENTE :   
 
- 300 gr. orez
- 100 gr. parmezan ras
- 1 mozzarella 
- 100 gr. branza emmental ( svaiter )
- 1 ou
- pesmet
- sare    

MOD DE PREPARARE :   

Fierbeti orezul , scurgeti de apa si lasati sa se raceasca. Dupa amestecati orezul cu oul batut si agaugati putina sare , compozitia rezultata trebuie sa fie densa.
Acum, cu mana incepeti sa formati bile de marimea mandarinelor Faceti o gaura in centrul bilelor care le umpleti cu parmezanul si svaiterul ras sau taiate in bucatele mici.Inchideti bilele cu putin din compozitie si trecetile prin ou si apoi prin pesmet. Se prajesc in ulei abundent cate una sau doua de fiecare data.   
 

0 comentarii: